Ως έμπορος, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια καμπάνια μάρκετινγκ που να προσεγγίζει το κοινό που θέλετε. Όπως και να έχει, τι συμβαίνει όταν η ιδανική ομάδα συμφερόντων σας είναι μουντή; Πώς μπορεί να σχεδιαστεί μια καμπάνια για να προσεγγίσει τα σωστά άτομα;

Το πρώτο βήμα είναι να ορίσετε το κοινό-στόχο σας από απόσταση. Ποιον προσπαθείτε να προσεγγίσετε με την αποστολή σας; Ποιες είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες τους; Ποια είναι τα κοινωνικοοικονομικά τους; Όταν έχετε μια αξιοπρεπή κατανόηση του ποια είναι η ιδανική ομάδα συμφερόντων σας, μπορείτε να προωθήσετε μια αποστολή που θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Γνωρίστε το αντικείμενο ή τη διαχείρισή σας

Προτού μπορέσετε να προωθήσετε μια προσπάθεια προώθησης, θέλετε πραγματικά να έχετε μια αξιοπρεπή κατανόηση του τι πουλάτε. Ποια είναι τα κύρια σημεία και τα πλεονεκτήματα του αντικειμένου ή της διαχείρισής σας; Τι ανάγκη καλύπτει; Όταν γνωρίζετε τις λύσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να προωθήσετε μια αποστολή που απευθύνεται στην κύρια ομάδα συμφερόντων σας.

2. Κάντε την εργασία σας

Για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική εκστρατεία μάρκετινγκ, πρέπει να κάνετε την εργασία σας. Ποια είναι η κύρια ομάδα συμφερόντων σας; Τι είναι αυτό που χρειάζονται; Πώς το απαιτούν; Ποια είναι τα κοινωνικοοικονομικά τους; Όταν έχετε μια αξιοπρεπή κατανόηση της ομάδας συμφερόντων σας, μπορείτε να προωθήσετε μια αποστολή που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της.

3. Δημιουργήστε στοχευμένο περιεχόμενο

αφού καθορίσετε ποιο και ποιο είναι το κοινό-στόχος σας και τι θέλει. Αυτό το περιεχόμενο θα πρέπει να έχει σκοπό να φτάσει στην ομάδα συμφερόντων σας και να την πείσει να κάνει μια κίνηση. Είτε πρόκειται για μια καταχώριση ιστολογίου, ένα άρθρο ή μια ανάρτηση εικονικής ψυχαγωγίας, βεβαιωθείτε ότι η ουσία σας έχει προσδιοριστεί και σχετίζεται με την κύρια ομάδα συμφερόντων σας.

4. Χρησιμοποιήστε πληροφορίες για να φωτίσετε τις επιλογές σας

Οι πληροφορίες είναι ένα χρήσιμο πλεονέκτημα που μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την κύρια ομάδα συμφερόντων σας και να προωθήσετε μια βιώσιμη προσπάθεια προώθησης. Χρησιμοποιήστε πληροφορίες από τον ιστότοπό σας, εικονικές συσκευές ψυχαγωγίας και διαφημίσεις για να φωτίσετε τις επιλογές σας. Ποιο περιεχόμενο αντηχεί με την ιδανική ομάδα ενδιαφερόντων σας; Ποια έμπνευση είναι να λαμβάνετε τα περισσότερα στιγμιότυπα; Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να προσαρμόσετε τη διαφημιστική σας προσπάθεια και να εγγυηθείτε ότι θα επικοινωνήσει με τα τέλεια άτομα.

Ερευνήστε τις τάσεις χρήσης των μέσων της ομάδας ιδανικών συμφερόντων σας

Ως επιχειρηματίας ή διαφημιστής, πρέπει πραγματικά να κατανοήσετε πώς η ομάδα συμφερόντων σας καταναλώνει τα μέσα. Αυτό ενσωματώνει την κατανόηση του είδους των μέσων που καταναλώνουν (π.χ. τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά, ιστότοπους, ιστότοπους κ.λπ.), καθώς και πόσο συχνά τα καταναλώνουν. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε συμπεράσματα σχετικά με το πού να διαθέσετε το οικονομικό σας σχέδιο και τα περιουσιακά στοιχεία που παρουσιάζετε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διερευνήσετε τις τάσεις χρήσης των μέσων των ομάδων συμφερόντων σας. Μια έρευνα είναι μια πιθανότητα. Αυτό μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως, μέσω ταχυδρομείου ή διαδικτυακά. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε πληροφορίες από ξένες πηγές, όπως η Nielsen ή η Comscore. Επιτέλους, μπορείτε επίσης να λάβετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις χρήσης των μέσων ενημέρωσης.

Προωθήστε μια συμφωνία για να φτάσετε στην ιδανική ομάδα συμφερόντων σας μέσω διαφορετικών πηγών ειδήσεων

Foster An Arrangement Σκοπεύετε να φτάσετε στον στόχο σας Φτάστε στην ιδανική ομάδα ενδιαφερόντων σας Πηγές ειδήσεων
Ως επιχειρηματίας, συνειδητοποιείτε ότι αυτό θα έχει γενικά επιτυχία, θέλετε πραγματικά να έχετε μια συμφωνία. Ωστόσο, τι είδους σχέδιο πρέπει να προωθήσετε για να φτάσετε στην ομάδα συμφερόντων σας μέσω διαφορετικών πηγών ειδήσεων;

Ένα σχέδιο IMC λαμβάνει υπόψη κάθε έναν από τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φτάσετε στην αντικειμενική σας αγορά, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης, της διαφήμισης, των εξελίξεων, της ηλεκτρονικής προβολής, και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υιοθετώντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την προώθηση, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι το μήνυμά σας είναι σταθερό σε όλα τα κανάλια και ότι κάθε κανάλι συνεργάζεται για να βοηθήσει τους γενικούς σας στόχους.

Εστιάστε στα σωστά σύνθημα

Η βάση τόσο της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης όσο και του SEM είναι η αναγνώριση και η εστίαση στις σωστές φράσεις. Όταν χρησιμοποιείτε μια μηχανή αναζήτησης, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εισάγουν αυτές τις λέξεις ή φράσεις για να εντοπίσουν επιχειρήσεις που είναι παρόμοιες με τις δικές σας.

Ωστόσο, δεδομένου ότι πραγματοποιούνται πάνω από 8,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις Google κάθε μέρα, το ερώτημα που τίθεται είναι, “Πώς προσδιορίζετε τους όρους και τις φράσεις που θα φέρουν την πιο σχετική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας;”

Μια μεθοδολογία είναι απλώς να αναλογιστείτε τη γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η ομάδα συμφερόντων σας κατά την αναζήτηση μιας συστηματικής δικής σας. Σκεφτείτε όρους ή φράσεις που αφορούν συγκεκριμένα τον κλάδο σας, καθώς και γενικότερους όρους που μπορεί να σχετίζονται με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Ωστόσο, βασικά η εστίαση στα πιο διάσημα σύνθημα στον κλάδο σας δεν αρκεί. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον όγκο αναζήτησης, τα επίπεδα ανταγωνισμού και πόσο ξεκάθαρο είναι το σύνθημα. Τελικά, το θέμα είναι να εντοπίσετε μια αρμονία μεταξύ των όρων που εξετάζονται σε βάθος και εκείνων που είναι πιο καθορισμένοι και προορισμένοι για την επιχείρησή σας.

Παράγετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας

Οι λέξεις-κλειδιά φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικές όταν συνδυάζονται με ενημερωτικό, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Χωρίς διορατικό και κομψά σχεδιασμένο περιεχόμενο, οι λέξεις-κλειδιά μπορούν αναμφίβολα να αποδειχθούν μόνο ένα μείγμα λέξεων χωρίς ουσία.

Και ανεξάρτητα από το πόσες καμπάνιες pay-per-click εκτελείτε, εάν δεν έχετε συναρπαστικό περιεχόμενο για να τις υποστηρίξετε, οι προσπάθειές σας πιθανότατα θα είναι μάταιες. Προφανώς, το να κάνεις αυτό το είδος ικανοποίησης δεν είναι καθόλου απλό ή εύκολο.

Ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσετε είναι να φροντίζετε τις ανάγκες και τα προβληματικά σημεία της ομάδας συμφερόντων σας, χρησιμοποιώντας τα σύνθημα που έχετε ξεχωρίσει για να απαντήσετε στις ανησυχίες τους ή να λύσετε τα ερωτήματά τους.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που τελειώνει, σκεφτείτε να συνθέσετε υποστηρικτικές καταχωρήσεις ιστολογίου σχετικά με τις “σκέψεις για το αίθριο χαμηλής συντήρησης” ή “πώς να σχεδιάσετε ένα ασφαλές νηπιαγωγείο για ξηρό ξόρκι”.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον όγκο αναζήτησης, τα επίπεδα ανταγωνισμού και πόσο ξεκάθαρο είναι το σύνθημα. Τελικά, το θέμα είναι να εντοπίσετε μια αρμονία μεταξύ των όρων που εξετάζονται σε βάθος και εκείνων που είναι πιο καθορισμένοι και προορισμένοι για την επιχείρησή σας.

Έλλειψη προετοιμασίας και προγραμματισμού

Η αναζήτηση που παρουσιάζει προσπάθειες απαιτεί χρόνο, περιουσιακά στοιχεία και ένα οικονομικό σχέδιο για να εκτελεστεί με επιτυχία. Πολλοί που είναι νέοι στην προώθηση της προώθησης διαπράττουν σφάλματα, όπως η επέκταση των περιουσιακών τους στοιχείων υπερβολικά μακριά, η προσπάθεια να ταξινομηθούν για έναν τόσο μεγάλο αριθμό συνθηκών αμέσως ή ο καθορισμός αδύνατων στόχων.

Πώς θα κρατούσατε μακριά από αυτές τις αγκυλώσεις; Προετοιμάζω. Προϋπολογισμός για τους απαραίτητους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των εργαλείων και της κατανομής χρόνου, καθώς και των στόχων που είναι εφικτοί. Αξιολογήστε το όριο του ενεργητικού σας σε σχέση με τις διαφημιστικές προσπάθειες προτού αναπηδήσετε και μην επιχειρήσετε να κάνετε πολλά αμέσως. Επικεντρωθείτε στις προσπάθειές σας και αφήστε το επίκεντρο στις συναρπαστικές φράσεις και τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην κορυφαία επισκεψιμότητα και τις αλλαγές για την επιχείρησή σας.

Μπορείτε να επεκτείνετε αποτελεσματικά την απήχησή σας στην αναζήτηση και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επένδυσή σας προγραμματίζοντας και κατανέμοντας σωστά τους πόρους. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που τελειώνει, σκεφτείτε να συνθέσετε υποστηρικτικές καταχωρήσεις ιστολογίου σχετικά με τις “σκέψεις για το αίθριο χαμηλής συντήρησης” ή “πώς να σχεδιάσετε ένα ασφαλές νηπιαγωγείο για ξηρό ξόρκι”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *