Μια αλλαγή παραδείγματος στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση συνέβη τον 21ο αιώνα. Το οικοσύστημα Ψηφιακού Μάρκετινγκ έχει αλλάξει το παιχνίδι, αλλάζοντας όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουμε πληροφορίες αλλά και τον τρόπο λειτουργίας και σύνδεσης των εταιρειών με τους πελάτες τους.

Οι μεγάλες και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν αναπτυχθεί και βασίζονται στο ψηφιακό μάρκετινγκ, το οποίο περιλαμβάνει την προώθηση εμπορικών σημάτων και προϊόντων μέσω διαφόρων διαδικτυακών πλατφορμών. Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στην ενδιαφέρουσα ιστορία του ψηφιακού μάρκετινγκ στον εικοστό πρώτο αιώνα, εντοπίζοντας τα σημαντικότερα σημεία καμπής, τις καινοτομίες στην τεχνολογία και τις αλλαγές στη στρατηγική μάρκετινγκ που έχουν διαμορφώσει τη βιομηχανία σήμερα.

Τα πρώτα χρόνια του ψηφιακού μάρκετινγκ (1990-2000): Marketing Marketing: Ένα ταξίδι από το μηδέν

Ψηφιακό μάρκετινγκ

Ένα πνεύμα ανακάλυψης και πειραματισμού χαρακτήριζε τα πρώτα στάδια του ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις επωφελήθηκαν γρήγορα από τα νέα κανάλια επικοινωνίας που κατέστησαν δυνατά με την έλευση του Διαδικτύου τη δεκαετία του 1990.

Η πρώτη ευρέως χρησιμοποιούμενη προσέγγιση διαδικτυακού μάρκετινγκ ήταν οι στατικές διαφημίσεις banner, οι οποίες έμοιαζαν με ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες. Αυτές οι πρωτοποριακές διαφημίσεις βοήθησαν στην οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, παρόλο που δεν είχαν τα διαδραστικά χαρακτηριστικά των σημερινών διαφημίσεων.

Ως Yahoo! και η AltaVista έγινε πιο σημαντική, οι εταιρείες άρχισαν να ανταγωνίζονται για υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης για σχετικές λέξεις-κλειδιά. Αυτή η πρώιμη έκδοση της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) επικεντρώθηκε στη βελτίωση της προβολής ενός ιστότοπου στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, τοποθετώντας στρατηγικά λέξεις-κλειδιά σε όλο το περιεχόμενο του ιστότοπου. Με την άνοδο του μάρκετινγκ μέσω email, οι εταιρείες μπόρεσαν να προσεγγίσουν άμεσα τους πελάτες τους και να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​αρχή του Web 2.0 και η ανάβαση της αναζήτησης και των κοινωνικών δικτύων

Η σχέση μας με το Διαδίκτυο άλλαξε ριζικά στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Με την έλευση του Web 2.0, ξεκίνησε μια νέα εποχή ψηφιακού μάρκετινγκ, που ορίζεται από περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες και διαδραστικές πλατφόρμες. Αν και τελικά επισκιάστηκαν από μεγαθήρια όπως το Facebook και το Twitter, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Friendster και το MySpace παρείχαν το πλαίσιο για το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι εταιρείες άρχισαν να δοκιμάζουν προφίλ σε αυτούς τους ιστότοπους, δημιουργώντας κοινότητες στο διαδίκτυο και αλληλεπιδρώντας με τους πελάτες ένας προς έναν.

Καθώς οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google εξέλιξαν τους αλγόριθμούς τους για τον προσδιορισμό της κατάταξης ιστοτόπων, οι τακτικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) γίνονται όλο και πιο περίπλοκες. Ενώ οι λέξεις-κλειδιά εξακολουθούσαν να είναι κρίσιμες, άλλα ζητήματα όπως η ποιότητα του περιεχομένου σε έναν ιστότοπο, ο αριθμός των backlinks από έγκυρες πηγές και η συνολική εμπειρία χρήστη άρχισαν να παίρνουν το επίκεντρο.

Συνειδητοποιώντας τη σημασία του σχετικού και ενδιαφέροντος περιεχομένου για την προσέλκυση και τη διατήρηση επισκεπτών, οι επιχειρήσεις άρχισαν να κατανέμουν πόρους για τη δημιουργία περιεχομένου. Μια αποτελεσματική μέθοδος προσέλκυσης ειδικευμένων επισκεπτών σε ιστότοπους είναι η διαφήμιση πληρωμής ανά κλικ (PPC), στην οποία οι εταιρείες χρεώνονται ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε φορά που ένα άτομο αλληλεπιδρά με τη διαφήμισή του.

Η έκρηξη περιεχομένου στα μέσα της δεκαετίας του 2000: Η επιρροή του μάρκετινγκ περιεχομένου

Το μάρκετινγκ περιεχομένου έγινε ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των τακτικών ψηφιακού μάρκετινγκ στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Η ιστοσελίδα μιας εταιρείας δεν ήταν αρκετή, κατάλαβαν. Για να φτάσουν τα δημογραφικά τους στοιχεία και να αμβλύνουν τα προβλήματά τους, έπρεπε να παράγουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που ήταν και ενδιαφέρον και χρήσιμο. Τα εργαλεία μάρκετινγκ περιεχομένου, όπως ιστολόγια, άρθρα, infographics και βίντεο έγιναν δημοφιλή, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να τοποθετηθούν ως ηγέτες του κλάδου.

Καθώς το Twitter και το Facebook κέρδισαν δημοτικότητα, αναπτύχθηκε και το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερα άτομα, να διανείμουν περισσότερο υλικό και να ενισχύσουν την αφοσίωση των πελατών μέσω αυτών των πλατφορμών. Η τμηματοποίηση λιστών email και η δημιουργία εξατομικευμένων μηνυμάτων που είχαν απήχηση σε διαφορετικές κατηγορίες πελατών συνέβαλαν επίσης στην ωρίμανση του email marketing.

Η στροφή της χιλιετίας και η αρχή της εποχής της διαφήμισης στο κινητό


Ο πολλαπλασιασμός των φορητών ηλεκτρονικών gadgets όπως τα smartphones και τα tablets χαρακτήρισε το τελευταίο μέρος της δεκαετίας του 2000. Οι τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ έπρεπε να υποστούν ριζικό μετασχηματισμό ως απάντηση σε αυτήν την αλλαγή στη συμπεριφορά των χρηστών. Προκειμένου να παρέχουν μια συνεπή εμπειρία στους πελάτες που χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή, οι επιχειρήσεις έπρεπε να προσαρμόσουν τους ιστότοπους και τις διαφημιστικές τους στρατηγικές σε κινητές συσκευές.

Νέες τακτικές μάρκετινγκ για κινητά, όπως το μάρκετινγκ βάσει τοποθεσίας, το SMS και το μάρκετινγκ εφαρμογών έχουν εξελιχθεί. Οι εταιρείες συνειδητοποίησαν τις δυνατότητες των διαφημίσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άρχισαν να στοχεύουν καταναλωτές σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους, τα δημογραφικά στοιχεία και τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Καθώς η στρατηγική για κινητά πρώτα απέκτησε έλξη, οι στρατηγικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) μετατοπίστηκαν για να δώσουν προτεραιότητα στην απόδοση για κινητά, με τον αποκριτικό σχεδιασμό και τη γρήγορη φόρτωση σελίδων να γίνονται βασικά κριτήρια κατάταξης.

Η Millennial εποχή των Social Media και Influencer Marketing

Η δεκαετία του 2010 ήταν μια εποχή που το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέμεινε βασιλιάς. Το Facebook, το Instagram και το YouTube, μεταξύ άλλων, έγιναν ισχυρά εργαλεία για την επέκταση της εμβέλειας της επωνυμίας κάποιου και την αλληλεπίδραση με το κοινό του. Οι στρατηγικές μάρκετινγκ Influencer επέτρεψαν στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τους μεγάλους ακόλουθους δημοφιλών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ως μορφή διαφήμισης, το “influencer marketing” συνεπάγεται τη συνεργασία με γνωστά άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν μια αρκετά μεγάλη και ενεργή βάση θαυμαστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *