Ο συμβατικός σωλήνας άμεσων συμφωνιών, που ξεκίνησε ως AIDA, παρέμεινε βασικό συστατικό της προώθησης μεθοδολογιών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεχίζει να επηρεάζει τις προσπάθειες προώθησης, ωστόσο έχει τα εμπόδιά του.

Τι είναι η AIDA και πώς εφαρμόζεται σε αυτό το τοπίο που συνεχώς μεταβάλλεται; Αυτός ο οδηγός αποκαλύπτει όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για να εγγυηθείτε την ευημερία της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας το μοντέλο AIDA για την προώθηση.

Τι είναι το μοντέλο AIDA;

Το AIDA είναι ένα αρκτικόλεξο που αναφέρεται στα στάδια του ταξιδιού του αγοραστή γνωστά ως προσοχή, ενδιαφέρον, επιθυμία και δράση. Για οργανισμούς μικρού έως μεσαίου μεγέθους (SMB), είναι μια απλή και απλή μέθοδος για να κατανοήσουν την εκδρομή, λειτουργεί ως ένα αξιοπρεπές σύστημα και δίνει ένα αρχικό στάδιο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις των πελατών τους και τα πρότυπα του κλάδου.

Η δημιουργία περιεχομένου που προσελκύει πελάτες στην εικόνα σας, προκαλεί ενδιαφέρον για την πρότασή σας, τονώνει τη λαχτάρα για να το αποκτήσετε και ξεκινά δραστηριότητα είναι ακόμη σημαντικό. Αυτά τα στάδια αποτελούν τη βάση πολλών προσφορών και διαφημιστικών καναλιών — από τη Γραβάτα στο Μοντέλο του Flywheel. Παρόλα αυτά, οι διαφημιστές αρχίζουν να επανεξετάζουν την άμεση μεθοδολογία της AIDA — ιδιαίτερα καθώς φτάνουμε σε μια περίοδο ανθρωπογενούς εγκεφαλικής δύναμης (προσομοίωση ευφυΐας) και αλλάζουν οι προσφορές.

Κατανοήστε ότι η AIDA έχει όρια

Η δομή της AIDA συνεχίζει να λειτουργεί ως σημαντικό σχέδιο για τους διαφημιστές. Παρόλα αυτά, στην παρούσα ηλεκτρονική σκηνή, αυτό το μοντέλο απαιτεί συχνά προσαρμογές υπό το πρίσμα της αλλαγής συμπεριφοράς των αγοραστών, την ανάπτυξη προτύπων και τη συνεχή εξέταση πληροφοριών.

Ένα από τα βασικά ενδιαφέροντα σημεία είναι ότι δεν είναι όλες οι εξορμήσεις αγορών και οι επιλογές αγοράς — μην είστε υπερβολικά ακλόνητοι στη μεθοδολογία σας. Οι πελάτες μπορούν να εισέλθουν στη διοχέτευση πωλήσεών σας στο στάδιο Επιθυμίας χωρίς να περάσουν από τις φάσεις Προσοχής ή Ενδιαφέροντος. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο περιορίζεται κάπως σε αγορές για πρώτη φορά, χωρίς να σκέφτεται τους επαναλαμβανόμενους πελάτες. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η επαναλαμβανόμενη επιχείρηση αντιπροσωπεύει το 65% των εσόδων μιας τυπικής επιχείρησης, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα στάδια όπως η υπεράσπιση και η αφοσίωση για την ενίσχυση των ποσοστών διατήρησης. Οι υπάρχοντες πελάτες τελικά εξαρτώνται από το 70% της υποχρέωσης να αγοράσουν παρά από τους νέους.

Επιρροή πληροφοριών για την αναβάθμιση της εξατομίκευσης

Η εξατομίκευση είναι μια συναρπαστική τεχνική, ενώ σχεδιάζετε να λάβετε υπόψη, να προκαλέσει την περιέργεια και να ενισχύσει την επιθυμία. Χρησιμοποιήστε αυτά τα δεδομένα για να προσαρμόσετε τα μηνύματα μάρκετινγκ και μιλήστε με τον πελάτη σας για να ξεχωρίσετε σε μια πολυσύχναστη αγορά, είτε πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με μοτίβα περιήγησης, προβολές σελίδας, ιστορικό αγορών ή άλλες συμπεριφορές καταναλωτών στο διαδίκτυο.

Η αναζήτηση είναι η αρχή

Σήμερα, όλοι χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για να βρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, όλα χωρίς αμφιβολία περιστρέφονται γύρω από το να έχετε τον ιστότοπό σας στα κύρια 5 εγχειρήματα στο Google και στο Bing, και ούτω καθεξής. Αυτό έφερε την ιδέα του εξορθολογισμού του ιστότοπου, που αλλιώς ονομάζεται βελτιστοποίηση Ιστού. Η επισκεψιμότητα ιστοτόπων αυξάνεται ως αποτέλεσμα της επιστήμης πίσω από το πόσο καλά αποδίδουν στις οργανικές αναζητήσεις.

Η βελτιστοποίηση ιστού εξαρτάται από τις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι πελάτες — τις φράσεις που εμφανίζονται αποφασιστικά στην ουσία των τοποθεσιών. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να καταλάβουν τι είδους αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών είναι οι καλύτερες για τα προϊόντα τους. Αυτό εγγυάται ότι παραμένουν σημαντικά και επιτρέπουν τη μεγαλύτερη συμπερίληψη σε πελάτες που αναζητούν ερωτήσεις υπό το φως των συνθηκών φράσεων.

Στο τέλος της μέρας

Το περιεχόμενο είναι το θεμέλιο του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Αυτός είναι ο λόγος που η προώθηση περιεχομένου είναι μια από τις δομές μέσω των οποίων μπορείτε να δημοσιοποιήσετε τον ιστό. Θυμηθείτε το γνωστό ρητό, «η ποιότητα της γραπτής ουσίας είναι ο τελικός αποφασιστικός παράγοντας» και επωφεληθείτε πλήρως από αυτό για να οδηγήσετε την επιχείρησή σας.

Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μέσα που καλωσορίζουν τα περιοδικά, τα άρθρα και τις αναρτήσεις επισκεπτών. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας και να αποκτήσετε το βασικό buzz. Η αριστεία αυτού του είδους προβολής είναι ότι μπορεί επίσης να περιέχει συναρπαστικές φράσεις που θα πρέπει να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε κάποια αξιοπρεπή ορμή.

Η διαδικτυακή ψυχαγωγία είναι ζωτικής σημασίας

Κατά καιρούς, η διαδικτυακή ψυχαγωγία είναι ένα κρίσιμο όχημα ηλεκτρονικής προώθησης για ορισμένους οργανισμούς. Η διαφήμιση των προϊόντων σας σε μια ποικιλία από γνωστές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το επίκεντρο του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest, YouTube και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των άτυπων κοινοτήτων είναι ότι οι πελάτες όλων των ηλικιακών συγκεντρώσεων, ταυτοτήτων και τοποθεσιών τις χρησιμοποιούν. Αυτά τα στάδια επιτρέπουν επίσης δωρεάν ανταλλαγές πληροφοριών και τη δημιουργία εγγραφών, σελίδων και συγκεντρώσεων για την έναρξη της εξέλιξης της εικόνας σας. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία μιας ισχυρής πελατειακής βάσης είναι κάτι που θα περιμένει από εσάς να κάνετε συνεχώς δημοσιεύσεις και να προσελκύετε πελάτες.

Διαδικτυακή διαφήμιση

Αυτό το είδος προώθησης έχει πολλές δομές. Μπορείτε να προωθείτε συνεχώς μέσω διαδικτυακών σταδίων ψυχαγωγίας ή ακόμη και να αγοράζετε χώρο προώθησης σε διαφορετικούς ιστότοπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε με τη βοήθεια των διαφημίσεων Facebook και Google.

Ωστόσο, η διαδικτυακή διαφήμιση πρέπει να είναι δελεαστική, ελκυστική και αρκετά ακριβής ώστε να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού που επιθυμείτε. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσετε ότι αυτού του είδους η ειδοποίηση μπορεί να αποδειχθεί ακριβή. Έτσι, θα πρέπει να έχετε ένα ηχητικό σύστημα που πρέπει να κυνηγήσετε πριν ξεκινήσετε να ξοδέψετε το οικονομικό σχέδιο του οργανισμού σας.

Πώς να συνδεθείτε καλύτερα με το κοινό-στόχο σας

Πιστεύετε ότι οι καμπάνιες μάρκετινγκ της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο δεν λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους; Είναι ασφαλές να πούμε ότι προσπαθείτε να συναναστραφείτε πιο εύκολα και να σχεδιάσετε την κύρια ομάδα συμφερόντων σας, αλλά δεν έχετε την πιο ομιχλώδη ιδέα από πού να ξεκινήσετε; Με τα σωστά συστήματα, η συσχέτιση με την κύρια ομάδα συμφερόντων σας μπορεί να είναι πιο απλή.

Μέχρι το 2026, οι διαδικτυακές επιχειρηματικές συμφωνίες λιανικής σε όλο τον κόσμο θα φτάσουν τα 8,1 τρισεκατομμύρια δολάρια από 5,2 τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε 2021. Το μερίδιο των διαδικτυακών επιχειρήσεων σε γενικές γραμμές λιανικής θα αυξηθεί σχεδόν στο 25% το 2025, από 19% το 2021. Αυτό, ήρθε η ώρα να εστιάσετε στις διαφημιστικές προσπάθειες της επιχείρησής σας και στη δέσμευση του πλήθους.

Αναγνωρίστε την ιδανική ομάδα συμφερόντων σας

Πριν από την επιτυχή διασύνδεση με την ομάδα συμφερόντων σας, προφανώς η κατανόηση της ταυτότητάς τους είναι καθοριστικής σημασίας. Αυτό ενσωματώνει πληροφορίες τμήματος όπως η ηλικία, ο προσανατολισμός, η γεωγραφική περιοχή και το διδακτικό επίτευγμα. Απαιτεί να αντιλαμβάνεστε και να υπολογίζετε τις κλίσεις των αναμενόμενων πελατών σας.

Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις προωθητικές σας προσπάθειες ώστε να προσελκύσετε το σωστό πλήθος. Επιπλέον, αυτό τονίζει πόσο πολύτιμες είναι οι υπηρεσίες σας. Εκεί είναι που η βελτίωση της σχεδίασης ιστοτόπων (Βελτιστοποίηση ιστοτόπου) γίνεται αναπόσπαστος παράγοντας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *